Uitvaartverzekering vergelijken en afsluiten

Voordat u een uitvaartverzekering gaat afsluiten kunt u ervoor kiezen om uitvaartverzekeraars te gaan vergelijken, dit is dan ook verstandig om te doen. Het kan u veel geld schelen door goed te vergelijken. Bovendien wilt u ook dat uw uitvaart zo geregeld wordt als dat u dat wenst en wilt u dat de dekking bij u past.

Soort uitvaartverzekering kiezen

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering kun je de verzekeraar de uitvaart laten regelen. U verzekerd de diensten en producten die hierbij komen kijken, bijvoorbeeld het aantal rouwkaarten, een bestelauto en dergelijk. Dit wordt dan ook de natura uitvaartverzekering genoemd, de nabestaande hebben hierdoor nauwelijks omkijken naar het regelen van de uitvaart.

Je kunt er ook voor kiezen een bepaald geldbedrag uitgekeerd te krijgen. Uw nabestaanden kunnen dan zelf naar uw wens de uitvaart regelen of een uitvaartondernemer in te huren die de wensen regelt. Deze vorm wordt een kapitaal uitvaartverzekering genoemd. Let op dat het uitgekeerde geldbedrag verplicht gebruikt dient te worden om de begrafenis of crematie te regelen en niet voor andere doeleinden gebruikt mag worden.

Uitvaartverzekering nodig?

U zult zich afvragen, heb ik een uitvaartverzekering nodig? Dit hangt echt af van uw situatie. U heeft een dergelijke verzekering niet perse nodig als u of uw nabestaanden bijvoorbeeld veel spaargeld achter de hand hebben. Tevens kunt u ervoor kiezen te gaan beginnen met sparen voor uw uitvaart. Sparen heeft namelijk een beter rendement dan het rendement wat op een uitvaartverzekering van kracht is. Daarentegen bent u er met een uitvaartverzekering wel zeker van dat er uitgekeerd wordt, ongeacht de leeftijd waarop u komt te overlijden. Er wordt niet gekeken naar het ingelegde bedrag aan premie, maar naar het verzekerde bedrag.