Verschillende vormen van de uitvaartverzekering

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Zo heb je de natura, kapitaal en combinatie uitvaartverzekering. U bent vrij om te bepalen voor welke vorm u kiest, dit is afhankelijk van welke vorm het beste bij u past. Om volledig op de hoogte te zijn van alle vormen en bijkomende zaken is het verstandig uitvaartverzekering informatie op te zoeken.

Natura uitvaartverzekering

Bij een natura uitvaartverzekering keert de verzekeraar geen geld uit. Deze keert uit in de vorm van diensten, u bent er dan ook zeker van dat deze producten en diensten geleverd worden ongeacht de waarde hiervan op dat moment. Ook wanneer de waarde in de toekomst hoger uit zal vallen zijn deze zaken gedekt. De uitvaartondernemer zal de rekening gelijk naar de verzekeringsmaatschappij sturen. Deze vorm wordt dan ook vaak gekozen om de nabestaanden geen verdere lasten te bezorgen.

Kapitaal uitvaartverzekering
De kapitaal uitvaartverzekering keert een vastgesteld bedrag uit. De nabestaanden kunnen met dit geld de uitvaart zelf regelen en betalen. Uiteraard kunnen zij ook ervoor kiezen een uitvaartondernemer de zaken te laten regelen, echter dient de ondernemer wel van het uitgekeerde bedrag betaald te worden. Indien uw nabestaanden zaken liever zelf regelen is dit een uitermate geschikte vorm.

Combinatie uitvaartverzekering
De combinatie uitvaartverzekering combineert de bovenste twee vormen. Standaard worden er diensten geregeld, maar persoonlijke wensen mogen ook meegenomen worden. Naast de producten en diensten die verzekerd zijn wordt er ook een geldbedrag uitgekeerd. Met dit geldbedrag kunnen nog extra wensen gerealiseerd worden. Ook hier geldt dat dit uitgekeerde bedrag enkel dient voor wensen voor de crematie of begrafenis.